Hih heijaa! Vaaka näytti tänä aamuna alastonpainoa 77kg eli taasen on yksi kilo karissut lanteiltani, JEI! 4kg on lähtenyt ja nälkä kasvaa syödessä! Huomaan, että salakavalasti sisäinen nälkäni huutaa lautaselle lisää ateriaa vaikka tulisin vähemmälläkin toimeen, retkahduksen merkkejäkö ilmassa? Meinaan kapinoida vastaan ja mietin, että silloin tällöin enempi ruokaa ei varmaan haittaa tee jos kerta nälkä on. Lisäksi jo lämpimällä ruualla menee enemmän ruokaa ei nälkä tule välttämättä ollenkaan illalla.

Tänään alkaa se uusi ruokaohjelma FooDoo klo 18.30 jossa idea "kuluta mitä syö, söitpä sitten mitä tahansa" kuulostaa järkeen käypältä. Minä ainakin meinaan istahtaa tuolloin tellun ääreen ja kattella. Joskos sieltä tulisi uusia ahaa elämyksiä ja vinkkejä painon hallintaan.

Vieläkään tuo liikunnan lisäys ei ole onnistunut. Vaikka se masentavalta tuntuukin varmasti monesta jolla ei vielä jälkikasvua ole siunaantunut, mutta kyllä se vaan niin usein menee, että kun ne lapset siihen jalkoihin tulee pyörimään niin se äidin oma aika/jaksaminen on niin suppeeta ettei siinä paljoa voi ees miettiä mitään urheilua. Sen pitäisi olla niin yksinkertaista ja helppoa että tulisi lähes itsestään. Varsinkin kun lapsia on enempi kuin yksi on hoitojärjestelytkin jo hankalammat. Mietinkin tulisiko kuntopyörä/crosstrainer tarpeeseen. Sarjoja tulee kumminkin kytättyä töllöstä niin joskos sen ajan sitten polkisi niin tulisi kulutusta kuin itsestään! Tietysti se että ryömivä 8kk ehtii tielle ja polkimiin sormineen, jalkoineen ja päineen.... En ole ainoa kotiäiti joka tätä samaa asiaa valittaa kun ei vaan ole mahdollisuutta. Oma aika alkaa usein vasta kun pienet on nukkumassa yöunilla ja olet tehnyt läjän kotitöitä. Miten silloin voit lähteä urheilemaan? Kukas lapsia silloin katsoisi? Onhan se toinenkin puolikas toki olemassa, mutta meilläkin epäsäännöllinen vuorotyö kahmaisee ison osan perhe-elämästä joten usein olen illat yksin lasten kanssa. Lähe siinä sitten, nih!

Mietin joskos lähtisin lähistöllä olevalle tallille vuorotellen jomman kumman tytön kanssa. siellä on poni vailla puuhaa kun on hankittu isommalle pollelle kaveriksi. Siinä voisi opettaa lapselle eläimestä huolehtimisesta ja tehdä talutusratsastusta äiti taluttaen. Tulisi ainakin hetki omaa aikaa ja liikuntaa!

Tämmöisiä turinoita tältä viikolta!