Joulu on takana. Herkkuja notkuvien pöytien muisto on enää vain hatara kaiho jossain muistin syövereissä ja Uuden Vuoden valmissalaatit, naksut ja alkoholiton siideri on nautittu. Joulun välipäivinä vaakailin +1kg joka on tosi pienoinen nousu mutta nousu kumminkin. Tänä aamuna paino yökkäreissä oli 78-79kg välillä joten painoa ennen Joulua mitattuun huisaan 78kg punnaukseen on tullut arviolta siis 0,5-1kg. Olen haltioissani. Muutos hoikempaan suuntaan alkaa näkyä, koska kaikki sanovat ympärilläni, että olen laihtunut. Ja onhan se toki niin ettei pidä sokeana vain tuijottaa vaa'an numeroita vaan pitäisi myös mittailla senttejä eri kohdista kroppaa. Huomaan, että vanne mahani ympärillä on pienentynyt selvästi, pylly on pienentynyt ja selän "siivet" siinä rintaliivien alla ovat lähes hävinneet. Pienistä iloista pitää siis osata nauttia. Liekkö joulupukkikin kuullut korvatunturille asti haaveeni laihtumisesta, sillä kääröistä ei paljastunut yhtäkään suklaakonvehtia ja yksi ainut herkkukorikin sisälsi vain pienen suklaalevyn erikoissuklaata?!

Vuoden viimeisenä päivänä tilata päräytin pizzat (hyi minua) ja ah miten se maistui piiiiiitkästä aikaa hyvältä. Täytyin jo huomattavasti nopeammin. Aiemmin pizza katosi mahaani heittämällä, nyt mies söi puolet ja olin silti niin täysi ettei illan Uuden Vuoden juhlissa tarvinnut kieltäytyä maha muristen herkuista vaan oli iltaan asti ähky olo.  Pizzaa en taasen tilaa seuraavaan kuukauteen ainakaan, rasvan määrä laatikon pohjalla oli aika tyrmistyttävä näky ja jopa herätti pientä inhoa ja katumusta mitä olinkaan mennyt syömään.

Painonpudotus on lähtenyt yllättävän nopeasti liikkeelle vaikka liikunnan lisäys ei kuitenkaan ole onnistunut kuten olin ajatellut. Lenkillä olen käynyt tasan sen kerran josta tänään hehkutin. Näköjään kohdallani jo ruoka-annosten tarkastelu vie lähemmäs laihempaa elämää koska aiemmin tosiaan söin kuin raskasta työtä tekevä mies.

Summasummarum ensi vuodelle: Kaikkea voi syödä kunhan se on sopivassa suhteessa. Tavoitteena on edelleen lisätä liikuntaa ja jatkaa kevyempää, kasvispainoitteisempaa lautasmallia ilman että lasken mitään kaloreita, hilareita tai edes pisteitä.

Kevyempää Uutta Vuotta meille kaikille!